black cat

 

 

+36-20-930-9306

 
FURCSA ESKÜVŐK

 

 

 

A házasság fogalma és demográfiai jelentősége

 

A férfi és a nő közötti párkapcsolat formáját szabályozó házasság a történelmi fejlődés során tartalmában, a társadalom gazdasági és ideológiai viszonyainak függvényében változó társadalmi intézménnyé alakult, amely az állam által elismert és jogilag védett keretet nyújt az utódok létrehozásához és felneveléséhez. A házassághoz fűződő fontos társadalmi, gazdasági és jogi következmények miatt minden társadalomban pontos előírások szabályozzák azt, hogy milyen feltételekkel lehet házasságot kötni és milyen körülmények között engedhető meg a házasság megszüntetése.

A házasságkötési mozgalom rendszerint érzékenyen reagál a társadalmi és gazdasági életben bekövetkezett változásokra, ezért ezeknek a házasulók szempontjából kedvező vagy kedvezőtlen volta közvetve hat a születési mozgalomra is.

A válás egy már létező, de funkcióinak betöltésére alkalmatlanná vált házastársi kapcsolat bírósági úton történő megszüntetését jelenti. Szerepe a családi viszonyok rendezésében fokozatosan nőtt az elmúlt évtizedekben. A válásra vezető okok, a válás hatásai és következményei igen sokrétűek, vizsgálatuk nagyobbrészt a szociológia eszközeivel történik. A válás demográfiai szempontból legjelentősebb következménye az egyszülős családok terjedése, az egyedül élők arányának növekedése, de szerepe van az új családi formák elterjedésében is (pl. élettársi kapcsolatok). A válások alakulása rendszerint visszahat a házasságkötési mozgalomra is, mivel a házasság felbontása a volt házastársakat jogilag szabaddá teszi és lehetőséget ad egy újabb házasság megkötésére.

 

 

A házasság útvesztői

 

A szerelem határtalan. Sokan a mai társadalomban csupán együtt élnek és nem tartják fontosnak , hogy hivatalosan is össze kössék az életüket.

Bele sem gondolnak a jogi háttérbe, hogy milyen joga van egy élettársnak vagy egy házastársnak. Ez ugyan olyan, minthogy sokan természetesnek tartják a "Házassági vagyonjogi szerződést " , mások viszont azt mondják ha te ennyire nem bízol meg bennem ne is házasodjunk össze.

Pedig ez nem bizalom kérdése, csupán a józan ész természetes velejárója!

Amikor valaki szerelemes lesz és össze köti az életét hivatalosan is álmai párjával csak a rószaszínű világban él és nem látja , nem láthatja előre a sötét felhőket.

Az, hogy két ember vállalja a közös életet, ezzel sok mindent szintén vállalnia kéne.

Ha már magyarázni kell az ösze házasulandóknak, hogy jó lenne megkötniük ezt a biztonsági szerződést az már baj. Ennek olyan természetesnek kéne lennie, mint az, hogy meghívjuk a barátainkat , rokanainkat, az esküvőnkre.

Természetesen egy házasság sem úgy köttetik, hogy válás lesz a vége esetleg özvegység.

De bizony ezt is számba kell venni.

Amennyiben a házasság megromlik és váláshoz vezet, akkor jönnek elő igazán a jogi problémák a gyermekek, a közös vagyon , ingó és ingatlan tulajdonok megosztásánál.

Ha viszont rendelkezünk ezzel a bizonyos szerződéssel ez sok mindentől megóv minket.

Házasság nem csak fiatal korban köttetik. Vannak akik sokadik házasságukat kötik, előző kapcsolatukból, házasságukből vannak gyermekei.

Na kérem, aki ilyen esetben nem védi meg az újdonsült házastársát a jogi formulákkal és esetleg elhalálozik, a hátramaradt fél igen nehéz helyzetbe kerülhet, mivel az elhunyt gyermekei a hivatalos örökösök.

Tehát mielőtt eljönne az esküvő napja tessék leülni egymással és átbeszélni ezeket a dolgokat is.

 

Nagyon sok vagyonos , közismert ember ráfázott arra, hogy megbízott házastársában és nem kötött ilyen vagyon nyilatkozatot. Így járt pl. Paul McCartney is aki egy életen át saját önerőből származó vagyonára nem kötöt szerződést és amikor második feleségével elváltak, inge gatyája ráment a válásra a nő szinte kisemmizte.

 

 

Tanács

 

 

Én házasság párti vagyok, de ez mindenki magánügye, hogy ő erről hogyan vélekedik. vannak életársi kapcsolatok, ahol már egy vagy több gyermek is van és mégsem szánják rá magukat a házasságra. Hogy miért? Ők tudják, de nem értem, mert ha szeretk valakit ahhoz hozzá akarok menni, hivatalosan is egybekötni a kapcsolatunkat, azt, hogy összetartozunk.

Akár így döntesz, akár úgy, csak azt tudom tanácsolni, hogy jogilag ! védd magad és kössétek meg ezt a szerződést.

 

 

Furcsa esküvők

 

 

 
 
Fura együtt élések

 

Az asszony tévéstábbal próbálta rávenni a férjét, hogy végre szólaljon meg. Rosszul sült el.
A gyári munkásként dolgozó, shenzheni nő végső kétségbeesésében kérte a Metropolis című műsor stábjának segítségét. Mrs. Zhang hiába él ugyanis elméletileg házasságban, férje és négy gyermekének apja, Mr. Zeng már több mint negyed évszázada hozzá sem szólt. Külön lakásban élnek, az asszony saját bevallása szerint még azt sem tudja, hol dolgozik az ura.


A riporterek örömmel vállalkoztak a feladatra, azt hitték könnyű dolguk lesz. Csakhogy az amúgy rendkívül zárkózott és súlyos kisebbségi komplexustól szenvedő Mr. Zeng a riportereknek is csak alig-alig válaszolt, a feleségéhez pedig továbbra sem szólt egy szót sem. Még akkor sem, miután az asszony a kamerák előtt esett térdre ura előtt, könyörögve azért, hogy váltson vele néhány szót.

 

 

Az asszony először arra gyanakodott, férje azért bünteti hallgatásával, mert évekkel korábban ideges lett rá, amikor elvesztette két ujját egy láncfűrészbalesetben, ám később kiderült, a férj valójában azért hallgat, mert fél az asszonytól és annak dühkitöréseitől. Mint mondta, az asszony “gyakran nagyon nyersen beszél”.
Ezt követően fény derült arra is, hogy miután Mrs. Zhang és Mr. Zeng összeházasodott, az asszony gyakran járt éjjel szórakozni úgy, hogy nem ment haza. A férj egy falubelitől azt is megtudta, hogy az asszony ilyenkor más férfiak társaságában múlatta az időt.

A kérdés az, hogy miért nem válnak el ???

 

 

Édekes, de igaz

 

Lakva ismered meg a másikat igazán!

Ez a régi időkben szinte elképzelhetetlen volt. Ma már természetes és nagyon helyénvalónak tartom. Ne akkor érjenek minket kellemetlen meglepetések, miután már öszekötöttük valakivel az életünket. A randevúkon és az udvarlás szakaszában mindenki a legjobb, legszebb formáját hozza. Az együtt élés során viszont egytütt fekszünk és ébredünk egy fürdőszobát, konyhát, stb. használunk. Ilyenkor kidederülhetnek a másikról olyan szokások, tulajdonságok amit egszeűen csak egy ideig tudunk tolerálni de aztán elszakad a cérna.

 

Házassági szokások

 

 

Nézzünk meg egy pár házasulási szokást íme a zsidó kötelezettség vállalása.

 

 

 

Ugye mennyivel előrelátóbbak, mint pl. a keresztények?

 

Sok társadalomban a nő szerepe alárendelt, vagy másodlagos. Ez a zsidóságnál nem így van, de mégis a vallási és egyéb rituális szertartásoknál elkülönülnek a nők és a férfiak egymástól még akkor is, ha házastársak. Így a zsinagókákban is teljesen elszeparáltan ülnek külön a nők és a férfiak.

A videón is láthattuk, hogy még az esküvőn sem táncolhat együtt a vőlegény és a menyasszony teljesn külön mulatnak a nők és a férfiak is.

 

 

Csak mellékesen említeném, hogy a mindennapokban is pl. az ortodox zsidóknál a nő az aki dolgozik, vezeti a háztartást, neveli a gyermekeket, míg a férj egész nap a zsinagógában tartózkodik és a Tórát tanulmányozza, imádkozik. Nem vonul be katonának. A férfiak mehetnek csak tovább tanulni, a feleség haját az esküvő előtt leborotválják, ezek után parókában kell járnia és fedett fővel. Míg a férfiak hatalmas szakállt és besütött pajeszt növesztenek.

Aki ismeri Barbra Streisand által alakított Yentl történetét, tudja, hogy miről beszélek, Yentl lánynak született de minden vágya az volt, hogy egyetemre járhasson ezért férfi ruhát ölt és elhagyja a családját. Aki nem látta ezt a filmet szívből ajánlom, hogy nézze meg.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 
 
 
 
 

 

+36-20-930-9306

Ugrás a lap tetejére

 

tovább >>>>