black cat

 
 

 

30-701-0801

 

 

A nemzetközi prostitúcióról 2
 
 

A SWINGERS PARTYK OLYKOR VESZÉLYESEBBEK, MINT A PROSTITÚCIÓ

A swingerek, azaz a heteroszexuális, rendszeresen szervezett csoport szex partikon részt vevő, egymás közt partnert cserélő párok körében holland kutatók a szexuális úton átadható betegségek nagyobb arányát állapították meg, mint prostituáltaknál.

A Sexually Transmitted Infections című ( a British Medical Journal csoportba tartozó ) orvosi folyóiratban nemrég közzétett tanulmány szerint a 45 év feletti swingerek különösen veszélyeztetettek, miközben ezt a korosztályt szinte figyelmen kívül hagyják az egészségügyi szolgáltatások.

A kutatást a 630 ezres lakosú, hollandiai Dél-Limburgban végezték, amely Maastricht városát is magában foglalja. Innen érkeztek az első figyelmeztető jelzések, miután 2007-től három, szexuális úton átadható betegségekre szakosodott klinikán külön kategóriaként kezdték el kezelni azokat a pácienseket, akik magukat swingernek vallották.

 
 
black cat
 
 

A vizsgálódó kutatók megállapították, hogy a 2007-ben és 2008-ban a klinikákon lezajlott 8971 konzultáció közel nyolcadát swingerek vették igénybe, akik átlagéletkora 43 év volt. Két szexuális úton átadható betegségre - klamídiára és gonorreára - vonatkozó fertőzöttségi arány mintegy 10 százalék volt az átlagos heteroszexuális embereknél, 14 százalék a meleg férfiaknál, mintegy öt százalék a női prostituáltaknál - és 10,4 százalék a swingereknél. Minden tizedik swingernél találtak a klinikákon jelentkezők közül klamídiát, és minden huszadik swingernél gonorreát (kankót). A női swingereknél nagyobb fertőzöttségi arányt állapítottak meg, mint a férfi swingereknél. A 45 év fölöttiek körében az összes diagnózis 55 százaléka swingereket érintett, míg 31 százaléka melegeket.

A kutatók fontosnak tartják, hogy míg a többi magasabb kockázatú csoportot - a fiatalokat, a melegeket, a prostituáltakat - könnyen elérik az egészségügyi szolgáltatások, a swingerek általában rejtve maradnak a közösségben. A holland népességre vonatkozó ilyen jellegű adat nem ismert, de például egyetlen népszerű swinger weboldalon 15 ezer pár regisztrált. Mivel becslések szerint sok millió ember tartozik a swingerek közé világszerte, a kutatók úgy vélik, ez a kezelés nélküli nagy csoport az egész populációra kockázatot hordoz a szexuálisan átadható betegségek tekintetében.

 
 
black cat
 
 

A prostikról készítettek zenés videót

az cikk itt található: www.femina.hu

4 megrázó videoklip, ami róluk szól

 
 
A prostitúció szomorú tényével a zenészek is előszeretettel foglalkoznak. Íme, az eredmény.
 

Az, hogy férfiak és nők fizetségért cserébe bocsássák áruba testüket, egyidős az emberiség történetével. A legősibb foglalkozás és a prostituáltak élete a művészvilágot is számtalan alkalommal megihlette, amiről legendás könyvek, novellák és képzőművészeti alkotások tanúskodnak.

Napjaink egyik legnépszerűbb önkifejezési eszköze, a videóklip sem maradt ki a sorból, a következőket többek között a prostitúcióval kapcsolatos, sajátos, megrázó témájuk tette közismertté.

 
 

Ed Sheeran: The A-Team

 
 

Az alig 20 éves brit énekes-dalszerző,Ed Sheeran egyik legelső szerzeménye, a The A-Team 2011 júniusában vált hivatalosan is letölthető dallá az Egyesült Királyságban, videoklipje pedig 2010 áprilisában debütált a Youtube-on.

A fiatal fiú maga írta a dalt, mely egy vele egyidős, hajléktalan, kábítószerfüggő, éjjelente pedig prostituálként dolgozó lány mindennapjait és álmait mutatja meg annak, aki végignézi a csaknem ötperces, fekete-fehér filmet.

A megindító és tragikus történet, valamint az egyszerű, de fülbemászó dallam igen rövid idő alatt megismertette a világgal Sheeran nevét - csakúgy, mint a lányt játszó Selina MacDonaldét -, a dal pedig több hónapig uralta a slágerlistákat.

 
 
 
 
 

George Michael: Roxanne

 
 

A Police 1978-as dala, a Roxanne igazi klasszikus a témában. A szövegét és zenéjét Sting írta, az ihletet pedig egy párizsi prostituált adta, akit a csapat franciaországi szállásától nem messze látott dolgozni. A dal egy férfi szemszögéből mesél arról a sajátos helyzetről, mikor előbbi egy, a testét pénzért más férfiaknak is felkínáló nőbe szerelmes, és mindenáron szeretné kimenteni ebből a világból.

 

A dalnak számtalan feldolgozása született: a legemlékezetesebbek közé tartozik a Moulin Rouge című filmben való megjelenése, de az eredeti verzióhoz hasonló legendává vált George Michael előadásában is, amit az utóbbihoz kapcsolódó videóklip még felejthetetlenebbé tett.

A füstös hangzású, 1999-es melódiát ugyanis olyan képsorok festik alá, melyeket az amszterdami vöröslámpás negyedben vettek fel, illetve, melyeknek egy szereplője sem színész.

 
 
 

Arctic Monkeys: When the Sun Goes Down

 
 

A 2005. november 16-án debütált dal az angol Arctic Monkeys bemutatkozó albumán is szerepelt, a belőle készült, Paul Fraser által rendezett videóklipet pedig december 21-én mutatta be az MTV2.

A dal és a videó egy, Sheffield Neepsend nevű negyedében dolgozó prostituált napjait, csendes magányát és futtatójával való sajátos viszonyát mutatja be szürke képekkel, leginkább realista ábrázolásmóddal, olykor azonban furcsa hangulatot árasztó, szürreális és groteszk elemekkel.

 
 
 
 
 

A dal a Roxanne-ra is tesz egy utalást, azonban azt visszájára fordítja: míg ott a férfi nem akarta, hogy a lány felgyújtsa azt a bizonyos vörös lámpát, addig itt kifejezetten erre utasította.

 
 

Saralaughs: Eternal Sins

 
 

A 2007-es dal az indonéziai, pontosabban a semarangi gyermekprostitúció ellen próbál tiltakozni helyben felvett, dokumentarista képsoraival, finom sejtetéseivel és sötét tónusú dallamvilágával. Bár a gyermekek prostitúcióra való kényszerítése szinte az egész világon elterjedt,Indonézia az egyik legveszélyesebb gócpontnak számít.

 
 
 
 
 
Az itt dolgozó prostituáltak 30%-a gyerek, kiknek száma minden évben körülbelül 150 ezerrel lesz több. Sokakat szüleik adnak el csekély összegért cserébe - legyenek bár fiúk vagy lányok -, azonban 30%-uk hajléktalan, így a túlélés ösztöne kényszeríti őket arra, hogy testüket kínálják fel az idegeneknek, némi pénzért vagy élelemért cserébe.
 
 

Itt keresnek az elvált nők fiatal szeretőt, férfi escort kurvát

A szexturizmus fellegvárai

 
 
Egyes városok nem csupán azzal váltak híressé, amiről az útikönyvek írnak. Íme, a legbűnösebb helyek.

A szexturizmus ma már nyíltan kezelt fogalom, annak ellenére, hogy szorosan összefonódott a prostitúcióval, ezáltal a kéjkalandorok kedvelt nyaraló célközpontjai a bűn melegágyaként kerültek a köztudatba. Azt azonban nem lehet kijelenteni, hogy a buja éjszakákról elhíresült városszegletek és tengerpartok kizárólag az alvilági lelkek játszóterei lennének.

Az útikönyvekben szereplő piroslámpás negyedekben az üzletemberek a leggyakoribb vendégek, de újabban egyre népszerűbb efféle helyekre szervezni a legénybúcsúkat is. Mindemellett az sem ritka, hogy jómódú, elvált nők olyan egzotikus üdülőparadicsomokba szervezik nyaralásukat, ahol helyi fiatalemberek keresik a kedvüket. Ezek főleg az afrikai és az arab országokra jellemző.

 
 
A világ leghíresebb piroslámpás negyedei
 
 
A tiltott erotika szinte minden kultúrában helyet kapott. A gésák világáról, vagy a Moulin Rouge sejtelmes hangulatáról már biztos te is hallottál.
 
 

Pigall negyed, Párizs

 
 
Párizs vöröslámpás negyede a Pigalle, ahol minden a fülledt erotikáról szól. Szinte minden sarkon található szex shop, vagy egy óvszer automata, és az egy négyzetméterre jutó fallikus szimbólumok száma is alighanem itt a legmagasabb a világon. Itt működik a világ leghíresebb mulatója is, a Moulin Rouge. A táncos lokál, pillanatok alatt közkedvelt lett, hiszen a szórakozóhely hölgyei nem minden esetben maradtak a táncnál, többre is kaphatóak voltak. A negyed szívében találjuk még az Erotika Múzeumot, amely talán az egyetlen, késő éjszakáig nyitva tartó tárlat Párizsban.
 
 
blackcat
 
 

Soho, London

 
 
A Soho sokáig rosszhírű piroslámpás negyed volt. A mai napig virágzik itt a szex ipar, de ma már kulturáltan, szigorú keretek közé szorítva. Nappal kellemes sétát tehetünk a kis üzletekkel, a kínai-, indiai-, japán-, olasz-, francia vendéglőkkel tűzdelt utcákon. A vásárlás közben a kávéházak egy rövid pihenés lehetőségét kínálják. A negyed zenészek, művészek lakhelye. Itt éjszaka indul útjára a gyönyör...
 
 
blackcat
 
 

Wallen negyed, Amsterdam

 

Világhírű szabadosság: Amszterdam, Hollandia

 

A híres piroslámpás negyed nagy terület foglal el Amszterdam legrégibb részében. Több mint ötszáz éve szolgálja már a helybeliek és az idelátogatók személyes igényeit és vágyait. A negyed elbűvölősége és vonzereje nem csak a piros lámpák fénye, hanem a csatornák menti furcsa szögben dőlő házak, a vízbe hajló fák, a hívogató pubok, kávézók is jelentik, melyekből az éjjel-nappal kiáramló zene sokféle stílusnak ad otthont. A mostanában kikövezett utcák és renovált épületek, az új és elegáns éttermek a város egyik legvonzóbb részévé varázsolja az egykor sötét és koszos részt.

Ahogy a fenti videóban is látható itt vannak a lányok üveg mögött, mint egy kirakatban. Aki kiválasztja valamelyik lányt, semmi más nem történik, minthogy a lány összehúzza a függyönyt és máris kezdődhet a móka. Amszterdam toleranciája miatt lett népszerű az élménykereső turisták körében. A Wallen negyedben a prostitúció is legálisan zajlik, vagyis a vörös fényű kirakatokban pózoló lányok éppúgy adót fizetnek, mint bárki más.

Az idelátogatók többsége nem csupán azért keresi fel ezt a helyet, hogy örömlányokkal hancúrozzon, hanem a csatorna mentén sorakozó jellegzetes házak, a zenés pubok, az elegáns éttermek és az Erotika Múzeum kedvéért is.

A fehér csipkés alsóneműre vetkőzött kirakattündérek már-már látványosságai a városnegyednek, de csalódnia kell annak, aki fotózni szeretné őket, mert szigorúan tilos képet készíteni róluk. A szex shopokon és a bordélyokon kívül a legfelkapottabb hely a Casa Rosso szex színház, illetve a párizsi mintát követő Moulin Rouge erotikus bárszínház, ahol sztriptíz show-ban és élő szex műsorban részesülhetnek a vendégek.
 
 
blackcat
 
 

Kabukicho negyed, Tokió

 

A szexuális fantáziák eleven birodalma: Tokió, Japán

 

A Kabukicho városrész egy világhírű vöröslámpás negyed, ahol számos erotikus hotel, hosztesszbár és hosztbár várja a szexre vágyó vendégeket. Közismert tény, hogy az utcán dolgozó nők nagy része még kiskorú, nappal tehát az iskola padjaiban ülnek, éjszaka pedig prostituáltként dolgoznak.Tokió vöröslámpás negyede ToKabukicho valóságos szex vidámpark.

Ez a neonfényben és kéjmámorban úszó birodalom már nem csak a túlfűtött japán férfiakat vonzza mágnesként. Több száz szexshop és hostess-klub található Tokió bűnös szegletében, valamint olyan fürdők és masszázsszalonok, melyek a megszokott szolgáltatásokon túl más módszerekkel is igyekeznek ellazítani a kuncsaftokat.

A fantáziadús vendégek számára a legkülönfélébb erotikus bárok nyújtanak ínyenc élvezetet: egyes helyeken nővérkeruhába bújt lányok, míg máshol titkárnőnek öltözött hölgyek kacérkodnak a betévedőkkel.

A meztelen karaokeklub úgyszintén nagy érdeklődésnek örvend. Bár az utcákon ácsorgó miniszoknyás lányok és az alkalmi párokat befogadó hotelek azt érzékeltetik, hogy itt mindent szabad, az utóbbi időben a korlátszabások árnyéka vetült a japánok kedvelt játszóterére.

A város már nem nézi jó szemmel a bordélynegyedet,így elrendelte, hogy éjfélkor minden bár húzza le a rolót. Az is felmerült, hogy Kabukicho lokáljait divatüzletekké alakítják.

 
 
blackcat
 
 

Pattaya, Thaiföld

 

A bűn paradicsoma: Pattaya, Thaiföld

 

Thaiföld, a mosoly országa világszerte a szexturizmusáról is nevezetes. Ezt egyébként szabadon vallják magukról a thai lányok. A tengerparti részen kb. 500 méteres sávban egymást érik a sörbárok, a go-go táncos bárok, és a jakuzzis masszázsszalonok.A Thai-öböl partján fekvő Pattaya elsősorban természeti szépségei miatt vált népszerű üdülőteleppé, mára azonban a szexturizmus Mekkájaként is emlegetik. A luxus hoteleken, az elegáns golfklubokon és a jachtkikötőkön túljutva elátkozott paradicsomra bukkanhat az ember. A Walking SAtreet, vagyis a híresvöröslámpás negyed kívülről úgy fest, akár egy színpompás vurstli, ám itt erotikus revüket, nightklubokat és bordélyokat hirdetnek a neonfények. A parti sétányon és az utcákon is láthatunk jó néhány magát kínáló lányt. A kupik előtt fiatalabbnál fiatalabb lánykák nyolcan -tizen is hívogatják befelé a vendégeket. Itt nem bűntetendő a pedofília, úgyhogy a világ összes abberált pedofilja itt szórakozik gyerekekkel. A parti sétányokon és a bárokban könny szexpartnerre akadni, mert az itt tobzódó thai férfiak és nők között rengeteg az alkalmi felkínálkozó, akik nappal becsületesen dolgoznak, éjjelente viszont tetszés szerint választanak maguknak külföldi turistát, akit pénzért szórakoztathatnak. Bár sokak számára a hely csábító, az itt dolgozók élete sokszor maga a pokol: a prostituáltként tevékenykedő lányokat és fiúkat gyakran úgy adják el családjaik, van, hogy még gyermekként.

A nagy szegénység miatt már 4-6 éves gyerekeket is eladnak a szülők a szexiparnak, egy-egy gyerek után annyi pénzt kapnak, hogy abból kb. 1 évig megél a család. Gyerek meg bőven van, családonként az átlag gyermek szám 7-8 fő.

Mivel elég sűrün járok jómagam is Thaiföldre, sajnos a saját szememmel látom, amikor pl. egy hájas vén trotty német felvisz szobára egyszerre egy kisfiút és egy kislányt is.

Nagyon szomorú világa ez a szexiparnak.

 
 
blackcat
 
 

A könnyű kapcsolatok városa: Mombasa, Kenya

 

 

Már nem csak a szafaritúrák csalogatják Kenyába a tehetősebb utazókat, ugyanis más vadászterületeket fedeztek fel maguknak a kalandvágyók. Mombasa tengerpartján sem bakancs, sem fegyveres kísérő nem szükséges egy vad kalandhoz, csupán egy falatnyi bikini és némi költekező kedv.

A munkamániás szinglik, valamint a középkorú, magányos nők járnak ide előszeretettel, hogy a szegénységből menekülő, egzotikus kenyai fiatalemberekkel múlassák az időt, akik néhány finom, új ruháért, luxus lakomáért és zsebpénzért cserébe eljátsszák a nyári szerető szerepét. A kenyai kormány évek óta küzd a szexturizmus ellen, míg azonban a gyermek prostitúcióval szemben keményen fellép, az efféle, szelídebb válfajával elnézőbb - ám ettől még illegális.

 

blackcat

 

 

Black Cat
 
 
30-701-0801
 
 
 
 
Ugrás a lap tetejére
 
 
tovább>>>