Kérlek nézd meg a videómat.

 

 

 

Tartalom

1/ Potenciazavar

2/ A prosztata leggyakoribb betegségei

3/ Az önszerető maszturbáció elsajátítása, elszorításos módszerek, korai magömlés, férfi szaporító szervek

4/ Aranyér problémák

5/ A prosztatarák

6/ Tanácsok a prosztata betegeknek

7/ Prosztata-teszt, prosztata masszázs

 

 

 

 

 

POTENCIAZAVAR

 

 

 

+36-20-930-9306

+36-30-701-0801

 

 

Ezúttal a férfiak legnagyobb problémája

a Potenciazavar szerepel témaként.

 

Hogy egy férfinél mikor lép be potenciális probléma abszolút egyénre szabott és nem korfüggő. Lehet ennek fizikai de legfőképpen lelki zavarra utaló oka is. Mindenképpen orvoslásra szorul. Először próbálkozz meg potencia növelő szerekkel ill. a Vep-készülékkel. Ha ezek nem segítenek, nyilván nem testi problémád van, hanem lelki eredetű, vagy együtt mind a kettő. Amennyiben fizikai a jelenség akkor mindenképpen fordulj szakorvoshoz: urológushoz, andrológushoz, szex urológushoz. Ha lelki megrázkódtatás áll a problémád mögött, akkor lelki segítségre van szükséged. Ebben segít a szexuálpszichológus. Ahhoz, hogy kiderítsük mi is áll a háttérben kérlek olvasd el az alábbiakat és Te döntsd el, hogy nálad mi lehet a baj. Ha mégis bármiben úgy gondolod, hogy szükséged van az én segítségemre, ne habozz! Mindenre van megoldás. Csak el kell jutnod oda, hogy rá is szánd magad! Hidd el van kiút csak együtt kell megtalálnunk. Ez ügyben nem csak férfiakat várok, hanem párokat is szaktanácsadással, mint párterapeuta. Az alábbiakban bőven találsz a problémával kapcsolatos összes felmerülő kérdést és választ is. Ha neked mégis lenne ezenkívül saját helyzetedre kérdésed és szeretnél ezen túlesni fordulj hozzám bizalommal. Szolgáltatásom egyedülálló. Te azt veszed igénybe amire úgy érzed szükséged van. Beszélgethetünk is a problémádról, vagy a gyakorlatban is próbálok segíteni, ha úgy látom, hogy erre is szükséged van, de ez a Te döntésed.

Potencia problémád van ?

Segíthetek?

 

Olvasd el az alábbiakat és ha bármi gondod van szívesen állaok a rendelkezésedre, mint szexuálpszichológus elméletben és a gyakorlatban egyaránt.

Gyere és próbáld ki az amerikai módszereres terápiámat.

A problémákat nem elbagatelizálni kell, hanem megoldani !

 

40 éves kor után a férfiak nemihormon-szintje lassan csökkenésnek indul. Amíg elődeinknél a férfiélet vége nagyjából egybe esett a tünetek megjelenésének idejével és más, a szexualitást sokkal kevésbé középpontba állító értékrend szerint éltek, ez sokkal kevésbé tűnt fel, mint manapság. A férfiak szervezete tulajdonképpen jól állja a sarat, csak a tesztoszteron-szint nem tud az évekkel lépést tartani.
A teljesen természetes jelenség - stílszerűen - az ADAM ( Androgen Deficit in the Aging Male = az idősödő férfi androgén hiánya ) nevet kapta.

A hormonhiány oka, hogy a herékben található Leydig-féle sejtek mind kevesebbet termelnek belőle. Többek között emiatt áll elő a férfiak izmainak fokozatos elerőtlenedése, a szexuális vágy hiánya, az időskori csontritkulás, másoknál a depresszió.

 

A tesztoszteron szintje 25 éves korban éri el a csúcsértékét a vérszérumban, ezt követően pedig évente mintegy 1,2 %-kal csökken a mennyisége. A számítások alapján tehát a 75 éves férfinak épp a lehetséges maximum fele áll rendelkezésükre.
3,4 ng/ml-es érték alatt beszélhetünk alacsony tesztoszteron-szintről, ami az életkorral egyre többeket érint. Azonban a logikusnak tűnő következtetés, miszerint ?nosza, akkor pótoljuk a hiányzó hormont?, tévesnek bizonyult. Több vizsgálat egybecsengő, a reménykedő férfiak számára csalódással zárult eredménye további kutatásra sarkallta a kutatókat.


Míg a kedélyállapot viszonylag szoros összefüggést mutat a vérszérum szabad tesztoszteron szintjével, addig a potenciazavarokra a hormonpótlás az esetek alig 10%-ában kínál megoldást.
Az okokat vizsgálva arra jöttek rá, hogy az idősödő férfi problémáinak oka a szabad tesztoszteron szintjének csökkenésében, pontosabban a tesztoszteron és az ösztrogén - a férfiakban normálisan is meglévő női nemi hormon - felborult arányában van. A külső forrásból bekerülő tesztoszteron azért nem ad gyógyírt a panaszokra, mert a szervezet azt is hamar ösztrogénné alakítja.

Mindebből természetesen nem az következik, hogy nincs és ne is keressünk megoldást, csupán az a fontos, hogy az okok feltárása után jó irányba induljunk el.

És ehhez ketten kell, hogy összefogjunk. Én a szövetségesed és a segítőd leszek, de neked is sokat kell tenned ahhoz, hogy az adott problémádból kikászálódj!

 

 

 

A nyugalmi állapottól a merevedésig

 

-Amikor nincs erekció, akkor a hímvessző barlangos testének üregeiben található simaizom-sejtek összehúzódott állapotban vannak és nem engedik, hogy a beáramló vér megduzzassza a barlangos testet. A beáramlott vér a vénákon keresztül akadálytalanul távozik is a szervből. Elernyedt állapotban tehát a hímvesszőbe csak a szövetek ellátására szükséges mennyiségű artériás vér jut. A szexuálisan izgató ingerek a paraszimpatikus idegrendszeren keresztül váltják ki az erekciót. Ekkor a húgycső két oldalán párhuzamosan elhelyezkedő barlangos testek közepén futó artériák megnyílásával a vér a barlangos test úgynevezett szinuszaiba ömlik. Az artériás nyomás a nyugalmi állapot tízszeresére szökik föl. Hogyan lehetséges ez?

 

 

A szövetek " vegykonyhája "

 

Az idegi impulzus a barlangos test szinuszainak és a pénisz artériák sima-izomsejtjeihez érkezik. Az elektromos jel itt kémiai jellé alakul, ami nem más, mint a nitrogén-monoxid. Ez diffúzióval a simaizom-sejtekbe jutva indítja be azt a biokémiai láncreakciót, amelynek eredményeképpen a simaizom-sejtek elernyednek. Biokémiai ismeretek nélkül a molekulanevek nem mondanak ugyan sokat, mégis némi betekintést nyerhetünk a biológiai szabályozás furfangos és bonyolult útjaiba, ha minden talányos név mögé elképzelünk egy-egy viszonylag nagy molekulát és legalább nagyjából megpróbáljuk követni ezt a láncreakciót.

A nitrogén-monoxid ( NO ) hatására az izomsejtek gaunilát-cikláz ( GTP ) enzimet bocsátanak ki magukból, ami a GMP-t (guanozin-monofoszfátot) egy gyűrűs változattá, ciklikus GMP-vé alakítja. Ez a GMP az úgynevezett protein-kináz G enzimet sarkallja munkára, azaz aktiválja, ez pedig sejten belül olyan fehérjékre hat, amik a sima-izomsejtek elernyedését váltják ki.
A cGMP molekula központi szerepet játszik az erekció erősségében.

Minél több van belőle, annál erősebb a merevedés. A cGMP molekula mennyiségét a foszfodiészteráz 5 ( PDE5 ) nevű enzim szabályozza, pontosabban inaktívvá teszi. Ha ezt az enzimet sikerült működésében gátolni, akkor több működőképes cGMP marad akcióban, akkor is, ha amúgy kevés van belőle. Ezen alapszik egyébként az erektilis diszfunkció legkorszerűbb gyógyszeres terápiája. A gyógyszerek hatóanyaga a PDE5-inhibítor, azaz foszfodiészteráz gátló.

 

 

Trükkös merevítő szerkezet

 

 

A molekulák szintjéről térjünk most vissza oda, hogy mi történik a hímvesszőben a szövetekkel és az érhálózattal. Ott tartottunk, hogy a két csőszerű üreg, a barlangos test ( latinul corpus cavernosum ) megtelik vérrel. A vénák pedig a kötőszövetes toknak szorulva beszűkülnek és ezáltal a vér beszorul a barlangos testekbe, onnan nem tud elfolyni és a pénisz merev marad. A barlangos test erekciókor negyvenszer annyi vért tud felvenni, mint amennyi ernyedt állapotban csörgedezik benne.
A húgycső körüli barlangos test sűrű vénahálózatán keresztül azonban gyorsabban el tud vezetődni a vér, ami azért szükséges, hogy a sperma a húgycsövön keresztül ki tudjon jutni magömléskor.

 

 

Túl a csúcson

 

Az erekció csúcspontja, a magömlés (ejakuláció) után a szexuális izgalom és vele az artériás vér péniszbe áramlása is alábbhagy. Az elernyedés a szimpatikus idegrendszer jelére következik be. Ekkor lép akcióba a PDE5 nevű enzim, ami lebontja a cGMP-t.

A simaizmok így lassan összehúzódnak, a barlangos testből a vénákon keresztül kipréselődik a többletvér, végül a hímvessző elernyed.
A bonyolult folyamatot viszonylag egyszerűen is karban lehet tartani, méghozzá megfelelően kiegyensúlyozott táplálkozással. Ha értékes ennivalókat, köztük fehérjéket és gyümölcsöket fogyasztunk, az azokból származó különböző aminosavakból és vitaminokból a férfi szervezete elegendő nitrogén-monoxidhoz jut. Így remélheted, hogy nem lesz szükséged különböző potencianövelő szerekre. A másik férfias tevékenység, amit jó szívvel ajánlhatok, az a sport!

Nem a túlhajtásra kell koncentrálni, hanem a rendszerességre!

Mi is a merevedési zavar?

 

A merevedési zavar a kielégítő szexuális tevékenységhez szükséges merevedés elérésének és fenntartásának képtelensége. Fontos megjegyeznünk, hogy sok férfi tapasztal alkalmankénti, vagy átmeneti merevedési problémákat, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez a működési zavar, az erektilis diszfunkció ( ED ) krónikus állapottá válik. Csak abban az esetben beszélhetünk ténylegesen merevedési zavarról, ha a probléma rendszeresen ismétlődik.

Előfordulhat minden férfi életében, hogy fáradt, vagy egyéb lelki, munkahelyi, párkapcsolati problémáik vannak. Vagy a nagyon erős akarás, hogy teljesíteni tudjanak okozhatnak átmeneti, vagy pár alkalommal jelentkező potenciális problémát okozhat. Ebben az esetben nem beszélünk potenciazavarról!

Egyébként abszolút partner kérdése is a dolog. Amennyiben megértő és szerető társunk van, a probléma nem fog beágyazódni az agyba.

Sok nő viszont nem bizonyul ebben az esetben segítőnek, sőt sokat ronthat is a helyzeten egy esetleges rossz " beszólással ".

Előfordulhat még egy megunt, vagy megromlott párkapcsolat esetén, továbbá a női elhárítás szülés vagy menopauza idején is.

 

Osszátok meg a titkaitokat hölgyek !

 

Ha a Te társad azok közé a férfiak közé tartozik, akik merevedési zavar miatt kevésbé képesek vagy képtelenek az örömteli szexuális életre, nézzetek szembe őszintén, együtt a problémával! A legrosszabb, amit tehettek egy ilyen helyzetben, ha egymás előtt is titkolva, külön szenvedtek. Hiszen lehet, hogy Te is, társad is önmagát okolja, értéktelenebbnek érzi magát, elveszti az önbizalmát és mindezt kapcsolatotok sínyli meg, miközben lehet, hogy egyszerűen orvosolható lenne a gondotok. Ez egy gyakori probléma - a 40 év feletti férfiak közel fele tapasztalhat ilyet valamikor az élete során. Ne felejtsd el, hogy ez a fajta szexuális probléma nem tükrözi, párod hogyan érez irántad! Ne okold magad, inkább beszéljétek meg: együtt könnyebb megtalálni az okokat, megoldani a gondokat!

 

 

Lehetséges szervi okok

 

A merevedési zavar ( a nem megfelelő mértékű vagy időtartamú erekció ) számos betegség következménye lehet, a legtöbb esetben szervi eredetű, amelyhez gyakran pszichés tényezők társulnak. Az erektilis diszfunkciót okozhatják betegségek, amelyek vérkeringési problémát jelentenek, pl. a cukor betegség, a magas vérnyomás, a magas vérzsírszint, a szív betegségek, és az érelmeszesedés. A háttérben meghúzódhatnak pajzsmirigy és egyéb hormonális problémák, kiválthatja depresszió, lehet ez prosztatata műtét, gyógszerek mellékhatása és számos esetben helytelen életmód következménye, például dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, elhízás esetében.
Azok a betegségek, amelyek a vér áramlását befolyásolják a szervezetben, merevedési zavart okozhatnak. A cukorbetegség, a szívbetegség, illetve a magas vérnyomás mind korlátozzák a vér áramlását azáltal, hogy kárt tesznek a véredényekben, idegpályákban, a sima izomzatban, vagy azokban a rostos szövetekben, amelyek szerepet kapnak a merevedés kialakulásában, illetve megmaradásában.
Nem csak az alapbetegség, hanem az annak kezelésére használt gyógyszerek, eljárások is okozhatnak mellékhatásként ilyen férfi gondokat. A merevedési zavarral járó esetek körülbelül 25%-át olyan gyógyszerek okozzák, amelyeket más betegségek ( magas vérnyomás, szívbetegség, depresszió ) pl. antidepresszáns kezelésére használnak. A rákos megbetegedések kezelése során alkalmazott kemoterápia is okozhat problémákat a szexuális életben.
A merevedési zavarok hátterében balesetek, sérülések és műtéti beavatkozások is állhatnak, mert ezek következtében károsodás érhet bizonyos - többek között a merevedésért is felelős - idegeket, ereket. A medencét és lágyéktájat érintő balesetek vagy műtétek következtében fellépő idegkárosodás, valamint a medence- és csípőcsont törése vagy a gerincsérülések következtében roncsolódó erek és idegek merevedési zavarhoz vezethetnek. A prosztata-, a húgyhólyag-, vagy bizonyos bélműtétek ugyancsak kihatással lehetnek a szexuális életre.

Érelmeszesedés esetén a vérhígító sajnos potenciát okoz és még számos gyógyszer amit különböző betegségekre kapnak a férfiak.
Az említett betegségek, műtétek és sérülések mindegyike megzavarja a merevedéshez vezető, szervezetben lezajló eseménysorozatot.

 

Életmód, életkor

 

Egyre szaporodik azon férfiak száma, akiknek az egészségtelen életmódjuk miatt csökkent a potenciájuk. A mértéktelen alkoholfogyasztás vagy a dohányzás ugyanis károsíthatja azokat a véredényeket, amelyek befolyásolják a merevedési képességet. A kábítószer fogyasztás, a szorongás, a túlhajszoltság, a stressz, a mozgásszegény életmód és a túlsúly szintén merevedési zavarhoz vezethetnek.


Általánosságban megállapítható, hogy bármi, amit szíve, valamint érrendszere egészségének megőrzéséért tesz valaki, elő fogja segíteni az egészséges nemi életet is. Ebbe beletartozik a stressz oldása is: a kiegyensúlyozottabb életvitel, a stressz kerülése, megfelelő pihenés, több testmozgás, testet-lelket üdítő, szép környezetben, jó levegőn tett séták, stb. segíthetnek elkerülni a kudarcokat, feloldani a görcsös megfelelni akarásból származó gátlásokat.


A közhiedelemmel ellentétben a magasabb életkor nem feltétlenül jár együtt a merevedési zavarok, az impotencia kialakulásával. Az öregedés természetes velejárója, hogy a hímvessző veszít merevségéből vagy több idő szükséges a kellő merevség eléréséhez, esetenként pedig az ejakulációhoz is. Ezeket az életkorral járó, de intenzívebb ingerléssel "orvosolható" változásokat nem szabad összetéveszteni a merevedési zavarral. A merevedési zavar közvetlen módon nem függ össze az öregedéssel, csak közvetve, mivel az idősebb korban gyakrabban fordulnak elő azok a betegségek, amelyek merevedési zavarokat idézhetnek elő.

 

 

Megelőzhető-e, vagy gyógyítható-e a merevedési probléma?

 

A merevedési zavarra hajlamosító tényezők közül sok elkerülhető, illetve kivédhető. Ha Te az imént említett betegségek valamelyikében szenvedsz (például cukorbetegség, magas vérnyomás), minden esetben tartsd be kezelőorvosod utasításait és kérdezz rá a kezelés során alkalmazott gyógyszerek esetleges káros mellékhatásaira. Kizárólag szakorvos tudja eldönteni a pácienssel folytatott beszélgetés alapján, hogy az illetőnél mi okozza a merevedési zavart.

Ha ez valamilyen betegség kezelésének a mellékhatása, akkor az orvos hasonló hatású gyógyszert fog javasolni, amely mellékhatásként nem okozhat merevedési zavart. A dohányzás, illetve a túlzott alkoholfogyasztás mellőzése is csökkentheti a merevedési zavar kialakulásának kockázatát. Természetesen az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás is jótékony hatással van a szexuális teljesítőképességre.

 

 

Megoldások az orvossal

Mikor érdemes urológushoz, orvos szakemberhez fordulni ?

A merevedési zavar orvosi értelemben a kielégítő szexuális tevékenységhez szükséges merevedés elérésének és fenntartásának képtelensége. Sok férfi tapasztal alkalmankénti, vagy átmeneti nehézséget, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a működési zavar, az erektilis diszfunkció krónikus állapottá válik. Csak abban az esetben beszélhetünk ténylegesen merevedési zavarról, ha a probléma rendszeresen ismétlődik.
A szakemberek négyféle kategóriát határoztak meg: súlyos merevedési zavarról akkor beszélnek, ha soha sem jön létre a szexuális tevékenységéhez szükséges mértékű merevedés, vagy azt a férfi sohasem tudja megtartani. Mérsékelt a zavar, ha néha létrejön merevedés és enyhe, ha általában létrejön, de több olyan alkalom van, amikor nem. Nincs merevedési zavar abban az esetben, ha az erekció mindig létrejön és a férfi mindig meg tudja tartani a szükséges mértékű merevséget. A merevedési zavarokkal küszködő férfiak többsége mérsékelt merevedési zavarban szenved. Érdemes minél előbb orvoshoz menni, annál is inkább, mivel a merevedési zavarok más, még nem diagnosztizált betegségek első tünetei is lehetnek.

 

Az okok kutatása

A szakorvosnak különösen körültekintőnek kell lennie a diagnózis felállításakor, mert a merevedési zavar hátterében gyakran egyéb tüneteket eddig nem okozó betegségek is állhatnak. Az orvos éppen ezért nem csak a beteg életmódjára, szexuális életére, hanem egészségi állapotára vonatkozó kérdéseket is fel fog tenni. Például az orvosnak tudnia kell, hogy mióta észlelsz merevedési zavart, a probléma új keletű-e, vagy korábban is előfordult már. Szenvedsz-e a valamilyen egyéb betegségben. Ezek tisztázása azért fontos, mert a merevedési zavarok szoros összefüggésben állnak számos egyéb betegséggel.

Előfordul, hogy éppen a merevedési zavar az első jele az imént említett betegségeknek. Számos olyan gyógyszer létezik, amely merevedési zavart okoz vagy súlyosbítja a tüneteket. Ezért a szakorvosnak a kezeléshez tudnia kell, milyen gyógyszereket szed a páciens rendszeresen. Az orvos a probléma súlyosságának kiderítésére feltehet egyéb kérdéseket is, például, hogy előfordul-e, hogy merev hímvesszővel ébredsz, hiszen természetes jelenség férfiaknál az erotikus álmok által kiváltott merevedés.


Továbbá érdeklődhet a beteg partnerkapcsolatáról, az életmódjával együtt járó stressz hatásokról, káros szenvedélyeiről ( dohányzás, alkohol- vagy kábítószer fogyasztás ). Az érintettnek nem szabad elfelejtenie a beszélgetés során, hogy az őszinte válaszain is múlhat a kezelés sikere. Az orvosoddal megoszthatod a különféle terápiákkal kapcsolatos véleményedet és megkérheted a legújabb lehetőségek ismertetésére. Elképzelhető, hogy korábban már kipróbáltál valamilyen módszert, amely nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Erről célszerű orvosodat tájékoztatni, mint ahogy arról is, ha idegenkedsz valamelyik kezelési módtól.


Ha érintett vagy, bátran tegyél fel kérdéseket és oszd meg kezelőorvosoddal esetleges aggodalmaidat is! Esetenként nincs szükség egyébre, csak arra, hogy megfogadd kezelőorvosod tanácsát, aki az egészséges életmódra való áttérésben látja a probléma megoldását. Igyekezz leszokni a dohányzásról,fogyassz kevesebb alkoholt, kezdj el sportolni, kerüld a zsíros ételeket és élj nyugodtabb életet.

 

 

Kezelési lehetőségek

 

A szó szoros értelmében a merevedési zavar nem gyógyítható, de normál esetben hatásosan kezelhető. Olyannyira, hogy manapság a kezelési lehetőségek között a vényköteles gyógyszerek teljesen új generációja is megtalálható, melyek lehetővé teszik a férfiak számára, hogy a természetessel azonos - mi több, spontán - módon reagáljanak a szexuális ingerekre.
A merevedési zavarban szenvedő férfiaknak jelenleg csak elenyésző hányadarészesül kezelésben. Szerencsére az újabb és kényelmesebb kezelési módok megjelenésével egyre több férfi fordul problémájával szakemberhez, köszönhetően a téma növekvő publicitásának. A legfontosabb annak tudatosítása a merevedési zavar jeleit észlelő férfiakban, hogy nem kell lemondaniuk a szexuális együttlét nyújtotta örömökről, hiszen a probléma - személyre szabott módon - kiválóan orvosolható.

 

Gyógyszeres kezelés

 

A kizárólag orvosi rendelvényre, receptre kapható gyógyszerek elősegítik a vér hímvesszőbe áramlását, ami kiemelten fontos tényező a merevedés kialakulásában és megmaradásában.
A Te általános egészségi állapotod és kórismereted függvényében kezelőorvosod dönti el, hogy élhetsz-e a szájon át szedhető gyógyszerek nyújtotta lehetőséggel.
A PDE5 inhibitorok, ezek a - kizárólag vényre kapható - gyógyszerek a merevedési zavarok legnépszerűbb kezelési módjává váltak világszerte, köszönhetően egyszerű használatuknak és hatásmechanizmusuknak. A tablettát, mely kizárólag nemi ingerek hatására ( érintésekkel és csókokkal tarkított előjáték ) okoz merevedést, bizonyos idővel az együttlét előtt kell bevenni. A gyógyszer hatóanyaga fokozza a hímvesszőben az értágulatot és javítja a keringést, ezáltal elősegíti a merevedést. Ez a módszer a spontán merevedéshez hasonló élményhez juttatja a merevedési zavarral küzdő férfiakat.

 

 

 

Tanács : soha ne vegyél kéz alatt tablettákat és ne rendelj az internettről se!

Tény! : minden férfinél másképpen hat . Van akinél rövidebb ideig tart a merevedés, van akinél viszont órákig.

A tabletta ára 4-5 ezer Ft-/ db. Egy kiszerelésben 4 db-t ír fel a szakorvos.

 

 


Bár ezeket a gyógyszereket világszerte több millió férfi használja sikerrel, mégsem felelnek meg mindenkinek. Amennyiben Te - akár alkalomszerűen, akár rendszeresen - nitrátot tartalmazó gyógyszert szedsz, akkor más megoldást kell keresni! Kezelőorvosod a kórtörténet ismeretében javaslatot fog tenni a számodra legmegfelelőbb kezelési módra. Szintén a közelmúltban került a kezelési lehetőségek közé az "apomorfin" elnevezésű gyógyszer, amely már a nyelv alatt feloldódó tabletta formájában is hozzáférhető. A PDE5 inhibitorokkal szemben az apomorfin az agy nemi vágyat szabályozó központjaira hat.

 

Helyi kezelés: injekció,tabletta

 

Az orvosi rendelvényre kapható injekciót közvetlenül a hímvessző barlangos testébe kell fecskendezni. Hatóanyaga a pénisz vérellátásának fokozásával merevedést idéz elő. Az alkalmazás feltétele a beteg számára egyénileg kialakított gyógyszeradag beállítása és az öninjekciózás elsajátítása. Az injekciós módszer hátránya : használata kellemetlen, hegesedést és esetenként tartós merevséget okoz. Aki retteg a szúrástól annak ezt a módot ki kerll hagynia .

Az injekciózást a kezelő szakorvos tanítja meg. Ha nem parázol és ügyes vagy különösebb fájdalom nélkül rutinná válik ! Itt is megjegyzendő minden férfinél másképpen hat! Van akinél rövidebb, van akinél hosszabb merevedést eredményez.

A hímvesszőbe helyezendő, kizárólag orvosi rendelvényre kapható tabletták vagy labdacsok elősegítik a merevedés kialakulását. A módszer alternatívát kínál azoknak a férfiaknak, akik ódzkodnak önmaguk injekciózásától. A húgycsőbe helyezendő tabletták használata sok férfinak fájdalmat okoz és nem alkalmazható abban az esetben, ha a partner várandós vagy teherbe szeretne esni.

 

 

Pénisz protézis

 

 

A hímvesszőbe műtéti úton behelyezett protézist azoknak a betegeknek ajánlják, akiknél a többi, merevedést előidéző módszer nem használható. Az eljárás lényege, hogy a hímvessző barlangos testeibe műtéti úton különféle protéziseket helyeznek. A protézis lehet fél merev vagy rugalmas szilikonrúd, de léteznek hajlítható implantátumok, valamint folyadékkal feltöltött szilikonrudak is. Ez utóbbi esetben az erekció a bőr alá beültetett pumpa nyomogatásával idézhető elő. Annak ellenére, hogy sok férfi partnerével együtt megelégedéssel számol be a péniszprotézisről, a műtéti beavatkozás viszonylag költséges és esetenként fájdalmas lehet.

Pszichoterápia

 

Általában a többször kudarcot valló férfin eluralkodik a nemi tehetetlenség érzése, a teljesítőképességre való alkalmatlanság, s ez amolyan visszacsatolásként gátolja a hímvessző merevedését. A közösülés tartós elmaradása vagy a nem kielégítő együttlét a párkapcsolat megromlásához vezethet. Ezekben az esetekben az a leghatékonyabb, ha partnereddel együtt felkeresel egy szexuálpszichológust, aki feltárja a szexuális problémák pszichés eredetű okait és segít feloldani az esetleges gátlásokat, téves beidegződéseket. A sikeres kezelés érdekében a beszélgetéseken nem csak a merevedési zavarral küzdő férfinak, hanem partnerének is ajánlatos részt vennie. Ez a párterapeutai tanácsadás. Jómagam is tartok ilyeneket.

 

 

Beszélj a problémádról partnereddel

Sajnos gyakran akadozik a kommunikáció a merevedési zavarban szenvedő férfiak és partnereik között, ami számos félreértéshez, kudarcélményhez és végső soron a kapcsolat megromlásához vezethet. A férfiak egy része nem beszél őszintén, nyíltan szexuális életéről. Nézzünk szembe a ténnyel, kényes témáról beszélni bárkivel nehéz feladat, még társunkkal is.
Pedig a legtöbb partner örülne, ha párja nyíltan beszélne a problémájáról és sokat tehetne a kezelés sikere érdekében.
Érdekes azonban, hogy akik felvállalják problémájukat, és szakorvoshoz fordulnak, gyakran partnerük bevonásával teszik mindezt. Örvendetes tény, hogy minden ötödik beteg az orvosi rendelőbe is magával viszi partnerét. A partner bevonása rendkívül fontos a kezelés sikere érdekében, mert egy megértő társ sokat segíthet a merevedési zavarral együtt járó félelmek és szorongások feloldásában.
Nagy a valószínűsége annak, hogy merevedési zavarod partnered is észrevette. Nagyon fontos tehát a probléma fel- és beismerése, mert a merevedési zavarokkal küszködő férfiak partnerei gyakran magukban keresik a hibát.

Ezek a gondolatok pedig tovább nehezítik a helyzetet, hiszen sem Te, sem partnered nem hibáztatható a kialakult helyzetért. Amennyiben elhatároztad, hogy orvosi segítséget veszel igénybe, beszéld meg mindezt partnereddel és kérd meg arra, hogy kísérjen el Téged az orvosi rendelőbe. Így partnered is hallani fogja mindazt, amit a szakember elmond a merevedési zavarról és a számodra legalkalmasabb kezelési módról. Ne feledd, minél többet tud a partnered, annál könnyebb lesz közösen megbírkóznotok a problémával és annál hamarabb válik ismét örömtelivé szexuális együttlétetek.

 

Hitek, tévhitek, félelmek

 

A merevedési zavarra utaló első jeleknek a férfiak általában nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget. Amint azonban a probléma ismételten jelentkezik, számos félelem és tévhit fogalmazódik meg az erősebb nem képviselőiben."Vajon a partnerem is észrevette a merevedési problémám?"

 

Szinte biztosan ! Ne hidd, hogy az előtt eltitkolhatsz bármit is, aki a legmeghittebb kapcsolatban van Veled. Az is valószínű, hogy ezzel kapcsolatban a társadban is kavarognak a gondolatok: a félelem attól, hogy esetleg benne van a hiba, talán már nem olyan kívánatos a számodra, stb.


"Már nem szeretjük egymást annyira?"

Az egyik legáltalánosabb tévhit azt gondolni, hogy a jelenség oka az érzelmek kihűlése, pedig az esetek legnagyobb részében szó sincs erről. Természetesen, ha a funkciózavar szervi oka nem azonosítható, szükség lehet a párkapcsolat "megvizsgálására" is. Ha a pár harmonikus viszonyban él, csak a szex nem az igazi, akkor szexuálterápiára, ha pedig a kapcsolatuk gondokkal teli és a szex sosem volt jó, kapcsolatterápiára is szükségük van.

 "Megöregedtem?"

 

 

 

A köztudatban tévesen rögzült információk egyike az is, hogy a merevedési zavar az öregség jele, vagy elsősorban korfüggő lenne. Természetesen az életkorral valóban együtt jár, hogy a hímvessző veszít a merevségéből, illetve hosszabb ingerlés szükséges a kellő merevség eléréséhez, de ez nem tekinthető funkciózavarnak. Inkább arról van szó, hogy idősebb korban gyakrabban fordulnak elő olyan betegségek (cukorbetegség, keringési zavarok, szív-és érrendszeri betegségek), amelyeknek a tünetei, következményei közé tartoznak a merevedési zavarok is.


"Hogyan elégíthetem ki a társam, ha rosszabbodni fog a helyzet?"

 

Nem kell megvárni, hogy rosszabbodjék, keressétek meg együtt az okokat! De addig is, amíg szükség szerint az őszinte beszélgetés, az orvosi kezelés vagy a szexuálterápia meghozza a kívánt eredményt, érdemes végiggondolni, hogy a gyengéd örömszerzésnek a nemi aktuson kívül számtalan módja van. Találjátok meg együtt a társaddal a nektek legmegfelelőbbet!


-A felmerülő kérdések, ha tisztázatlanok maradnak, további veszélyeket hordoznak magukban. Hiszen akinek a fejében a fentiekhez hasonló gondolatok kavarognak, egyre jobban tart majd a szerelmi együttléttől, és ezzel a kudarc - szorongás - kudarc ördögi körébe lép. A merevedési nehézségek tartóssá válása pedig elkerülhetetlenül a párkapcsolat rovására megy. A probléma felvállalása, a kezelőorvossal és a partnerrel folytatott őszinte beszélgetés sokat segít a merevedési zavar okainak megállapításában és mielőbbi eredményes kezelésében.

Káros kapaszkodók

 

A helyzetet ronthatja, ha az érintett magába zárja a gondjait és téves információk nyomán, helytelen viselkedési mintákat követve öngyógyítással próbálkozik. pl. a közvélekedés az alkohol fogyasztást a nemi gerjedelmet elősegítőnek tartja. Az alkohol egy bizonyos - egyéni mércéjű - elfogyasztott mennyiségig valóban felszabadító hatású, feloldja a gátlásokat, elszánttá, tettre késszé teszi azt, aki hozzá folyamodik.

Azonban a túlzott alkohol fogyasztásnál, akár alkalmi nagyivóról, akár rendszeresen alkoholizáló, függőségben élőről van szó, nagyon hamar visszájára fordulhat ez a jótékony hatás. Az alkohol ugyanis nagyobb mennyiségben általában gátolja a szexuális működést. Hosszabb távon mind az idegrendszerre, mind a vérkeringésre rendkívül káros hatású, nem is beszélve a párkapcsolat harmóniájáról és egzisztenciális biztonságáról, a férfias vonzóerőről és még sorolhatnám azokat a döntő fontosságú dolgokat, amelyeket biztosan tönkretesz.


Hasonlóképpen feszültség oldónak, élvezeti forrásnak tartják a dohányzást és nem gondolnak bele, hogy milyen sokat árthatnak vele maguknak. Hosszabb távon ugyanis a dohányzás szinte biztosan elősegíti a merevedési gondokat, hiszen a nikotin érszűkületet okoz, ezzel többek között a perifériás erek minőségének romlását, a vérellátottság csökkenését idézi elő.
Kétes értékű szerek, afrodiziákumok fogyasztásával kísérletezgetni szintén veszélyeket rejt magában, bármilyen meggyőzően állítják is esetleg egy férfitársaságban, hogy hatásos csodaszerről van szó.

 

A kudarc üzenete

 

Merevedési zavart okozhat

a kimondott szó is, egy rossz " beszólás "

 

 

 

Sokan olyan jellegű problémáról számolnak be, hogy amikor először adódott valamilyen oknál fogva merevedési problémája és az illető hölgy erre vonatkozóan becsmérlő megjegyzést tett, onnantól kezdve állandósul ez a probléma és bármilyen partnerrel is volt a döntő pillanatban kudarcot vallott, mert eszébe jutottak a szavak. Sok nő nem is sejti, mennyire árthat egy férfinak ha bármilyen jellegű rossz megjegyzést tesz a férfiasságára.

A férfiakat sokféleképpen lehet vérig sérteni. Előbb utóbb megoldják a problémát és túl teszik magukat rajta.

DE ! ha egy férfit szexuális úton aláznak meg, azt vagy soha, vagy csak szakember segítségével tudja kiheverni.

A szexuális együttlét nehézségei mindig mindkét felet érintik, kell beszélni róla. Csakhogy nem mindegy, hogyan kerül szóba ez a kényes kérdés. "A párom szavainak emléke még akkor is kínzott egy ideig, amikor már tulajdonképpen túl voltunk a problémán - meséli egy érintett férfi - ha azonban mégis eszembe jutott, mit mondott, megbénított este és meghiúsította a boldog együttlétet. Magam sem gondoltam, milyen hatalma van a kimondott szónak."

 

Hogyan élik meg a férfiak

a merevedési problémákat?

 

A férfiak nagy része, 60-70%-a fontosnak tartja a szexualitást, ezért nehezen viseli, ha nem tud megfelelni. Ráadásul úgy gondolják, hogy csak nekik van ilyen problémájuk, és bennük van a hiba, holott ez nem így van.

 

Hova forduljon a férfi a problémájával?

 

 

 

A merevedési zavar mindenképp a lehető leghamarabb szakszerű segítséget kíván, mert komoly állapotoknak, cukor betegségeknek, szív- és érrendszeri bajoknak lehet az egyik első tünete. Másrészt az idő inkább fixálja a problémát, semmint megoldja. A férfiak köztudottan nem szívesen mennek urológushoz. Mi veszi rá őket, hogy segítséget kérjenek?

Jellemzően a félelem a komoly testi bajtól, vagy ha attól tartanak, hogy nem elég jó férfiak. Előfordul, hogy a nő megpróbálja rávenni párját, menjen orvoshoz, de ezt mindenkinek magának kell akarnia. Az első lépés a legnehezebb, de sem az orvosi vizsgálatoktól, sem a szexuálpszichológusi segítségtől nem kell tartani. Egyik sem fáj.

A férfiak sokszor azért nem fordulnak külső szakemberhez, mert nem bíznak benne, hogy tud segíteni. Pedig, ha végül eljutnak urológushoz, andrológushoz vagy szexuálpszichológushoz, ha nem is száz százalékban, de igen nagy arányban sikerül orvosolni a problémát.

 

Döntően testi vagy lelki okai vannak

a merevedési problémának?

 

Régen azt mondták, hogy 80%-ban pszichés, 20%-ban testi. Aztán fejlődött az urológia, a gyógyszeripar, önálló tudomány lett az andrológia - férfigyógyászatból 2006. óta lehet önálló szakvizsgát tenni - a merevedési problémának egyre több szervi okát sikerült megtalálni és gyógyítani. A diagnosztika és a tüneti kezelés lehetőségei is sokat fejlődtek. Nem biztos egyébként, hogy a pszichés és szervi eredetet külön kell választani, hiszen általában kevert okú a probléma.Az egyik rárakódik a másikra. Ha a páciens először a

 

 

 

pszichológust keresi fel és ha az szervi bajra gyanakszik, úgyis el fogja irányítani a szakorvoshoz és viszont: szervi baj híján az orvos visszairányítja a szexuálpszichológushoz. Ezt általában nehezen fogadják el a férfiak. Megfoghatatlan számukra, hogy az erekciós zavaruk pusztán lelki eredetű is lehet. Előfordul, hogy a nő és férfi egymásból vált ki rossz reakciókat, ezért érdemes a pároknak együtt keresni a lelki okokat.

 

Hogyan hat a nőkre párjuk problémája?

 

Az első reakciójuk mindenképpen az elbizonytalanodás, hogy elég jó vagyok-e, szeret-e még a másik, talán nem vagyok már elég vonzó. Féltékenységi gondolatok is megfogalmazódnak és egészen szélsőséges reagálások - például sírógörcs - is előfordulhatnak.

 

Okozhatnak merevedési problémát

a párkapcsolati gondok?

 

 

 

 

Igen. Ilyenkor a felmerülő funkciózavarok jelzésnek tekintendők, a merevedés, a férfi nemi szerve olyan, mint egy érzékeny műszer. Mindenképpen meg kell beszélni a felmerülő nehézségeket. A baj leggyakrabban eleve a kommunikációban van. Azt hisszük, hogy tudunk kommunikálni, pedig nem tudunk. Az egyik azt hiszi, hogy a másik tud a bajáról, pedig honnan tudna, ha nem mondjuk el neki.

Az is baj, ha teljesen hiányzik és az is, ha félresiklik a párbeszéd, illetve, ha a pár - nem csak a szexualitás területén - hajlamos a játszmákra. Ilyenkor a beszélgetés valójában nem arról szól, amiről szólnia kellene, pusztán vélekedések tömkelege, hogy "én azt gondolom, hogy te azt gondolod, hogy én azt gondolom és te ezért vagy azért csinálod ezt és ezt". A felek ahelyett, hogy valóban egymásra figyelnének, egymásra volnának kíváncsiak, csak a saját vélekedésüket, feltételezésüket forgatják a fejükben.


A testiség területén is lehetnek félreértések. Lehet, hogy a másik attól, amit én szeretek, a falra mászik. Mondjuk, az egyik fél szereti a csiklandozást, a másik ki nem állhatja, a másik pedig sohasem cirógat, noha párjának ez volna ellazító. Oda kell figyelni egymásra, akarjuk a másikat megérteni.

 

 

Termékenységi aggályok

 

A merevedési zavar közösülési képtelenség, független a megtermékenyítő képességtől. Lelkileg azonban befolyásolhatja a merevedést, ha a férfit aggasztja csökkent nemzőképessége. Ha a szexuális élet alkalmával arra koncentrál, hogy ovuláció és gyermek legyen belőle, akkor az embert stresszeli, hogy mindig jól kell teljesítenie.

Az erekció optimális működésének, akárcsak a többi élettani folyamatnak, megvannak a maga feltételei, amit az ábra is mutat. Ha az akarás - vagy a vágy - túl nagy, az éppúgy gátja a megfelelő merevedésnek, mintha túl kicsi.

 

Merevedési zavar és hűtlenség?

Hozhat-e megoldást egy új szex partner?

 

Nem mintha párját akarná megcsalni, de a gondolat bizony felmerülhet, mert a férfi elsősorban szervi bajtól tart és ezt szeretné tesztelni. E próba feszültsége eleve elegendő ahhoz, hogy a teszt kudarccal végződjék. Ha hasonlóan próbaképpen végzett önkielégítéskor a tesztszituáció ellenére jó a merevedés, csak kedvesével nem, akkor az illető tudhatja, baja nem szervi természetű. Akkor mégis mi okozza a gondot párjával?

Pont az, hogy túl jó akar lenni, állandóan bizonyítani akar. A férfiak hajlamosak efféle maximalizmusra. Tudomásul kell venni, hogy a férfiszervezet nem gép, amit mindig csúcsra lehet járatni. Más partner kipróbálásának azért nincs értelme, mert ugyanannak a bizonyítási kényszernek a gátló hatása meghiúsítja az aktust. Hivatásos hölggyel is csak ugyanez a helyzet, sőt, az ilyen kudarc tovább ront az önbizalmon. A lelkiismereti vívódás stresszéről nem is beszélve! Főleg 50 éves kor fölött, a kapuzárási pánik idején szoktak a férfiak más nőkkel próbálkozni, terápiás módszernek semmiképp nem alkalmas.

 

 

 


A férfiaknak is tudatosítani kell, hogy nem maga az aktus a lényeg, nem mindig erre van szükség. Néha elég az ölelés, csókolgatás, simogatás. Ezek a pillanatok azért fontosak, mert segítenek oldani a feszültséget, ellazulni. A csók szeretetteljessé, meghitté teszi a pillanatot, feledteti a teljesítmény kényszerét. A testi érintésnek, a türelmes gyengédségnek gyógyító hatása van bármely betegségben, ami valamilyen módon hozzájárulhat a merevedési készség romlásához. Álmosan nem szabad erőltetni a testi együttlétet, ilyenkor kiadós alvásra van szükség!Az orvos sok esetben eredményesen kezeli az erektilis diszfunkciót. Az esetek többségében egy életen át szükség lesz a gyógyszerre. Az ember úgy érezheti, hogy "igen ám, de csak gyógyszerrel sikerül, tehát mégiscsak baj van velem..."

Sokakat nem zavar a gyógyszer, a lényeg, hogy a dolog megoldódott. Az is jellemző a férfiakra, hogy mivel az egyszerű megoldásokat kedvelik, ha nem a megtalált szervi bajjal és az erre adott orvossággal távoznak a doktortól, azt hiszik, az orvosnak nincs igaza. Pedig lehet, hogy az orvos csak azért intézte el páciensének problémáját olyan gyorsan, mert nem volt ideje részletes magyarázatot adni és a lelkét is megnyugtatni. Ilyenkor szexuálpszichológusként megerősítem az orvos véleményét. Én főleg olyanokkal találkozom, akik a gyógyszer szedéstől függetlenül az alapvető ok felderítésével és megoldásával is szeretnének foglalkozni.

 

Kialakulhat-e pszichés függőség

a merevedési zavarokra felírt gyógyszertől?

 

Ez nem hasonlítható a kábítószerhez vagy nikotin függőséghez de igen, előfordul. Vannak páciensek, akik azért járnak hozzám, mert el akarják hagyni a gyógyszert. Ezt el kell fogadnia az orvosnak is. Illetve felajánlani másik gyógyszert egyre csökkentve az adagolást, majd teljesen elhagyni! Fel kell kínálni ezt a lehetőséget is. Mindenki döntse el, mit szeretne. Akarata ellenében úgysem fogom tudni meggyőzni a hozzám fordulót, hogy ne legyen ilyen igénye. Sokan egyébként már attól a tudattól, hogy gyógyszert szednek, tudnak teljesíteni és fel sem merül bennük, hogy már régen meggyógyultak és egyébként is teljesen potensek lennének mindenféle segédeszköz nélkül.

 

Van kiút?

 

A gyógyszeres kezelés lehetősége mellett induljunk ki abból, hogy fokozott szorongás, feszültség okozhatja a merevedési zavarokat. Az ilyen emberekre a túlzott feszültség, a maximalizmus jellemző. Meg kell tanulniuk relaxálni, ellazulni. Ezt, az alvás és ébrenlét közötti állapotot használjuk feszültségoldásra. A "lelazulás" nem oltja ki a lelkiismereti funkciókat, sőt ilyenkor lehet megtanulni működtetni.

Az aktív relaxáció, a sport vagy a tánc is jó. Ellazult állapotban a tudat alatti segítségével ismerhetők fel csak igazán a lelki okok, a félelmek, harag, sértettség és még sorolhatnám, tisztázódnak a lelkiismereti kérdések.


Elkezdhetünk önismereti tréninget, a partnerrel végzett kommunikációs gyakorlatot, amikor jegyzeteljük szavait, és elhatározzuk, hogy teljesen odafigyelünk rá, végigvárjuk mondandóját.
Végül megnyugtatásul; a nők többnyire sokkal empatikusabbak, segítőkészebbek, mint azt a férfiak gondolnák. A nőket szexre éhes, kielégítetlen vadmacskaként ábrázoló cikkeket bizonyára férfiak írják.

 

 

Sok szeretettel várlak, bízz bennem és önmagadban, ketten megoldjuk a problémádat én a segítőd és a szövetségesed leszek.

Hívj számkijelzéssel

+36-20-930-9306

+36-30-701-0801

 

 

ugrás a lap tetejére

by

 

 

tovább >>> 
 
 

 

 

 

Meta tag: A legtöbb férfi kortól függetlenül, a merevedési problémáktól retteg. Ennek számos oka lehet. Ezen az oldalon ezt a kérdéskört járjuk körbe.

 

Kulcs szavak: potenciazavar, szexuálpszichológia, dr. Bahrehmad Carmelitta, pszichológus, szexológus, szexuálpszichológus, szex terapeuta, mentálhigiénikus, pszichoterapeuta, online szex tanfolyam oktató, amerikai módszer, +36-20-930-9306, nyugalmi állapot, merevedés, szövetek, betegségek, pszichés, férfi, nemiszerv, felépítés, merevítő, szerkezet, zavar, női, titkok, szerviok, életmód, életkor, megelőzés, gyógyítás, orvos, urológus, gyógyszerek, szervibaj, injekció, tabletta, protézis, párkapcsolat, hűség, prosztataproblémák, műtét, terméketlenség, psziché, prosztatarák, tökmagolaj, proprost tea, Sexpearience 10, kisvirágú füzike, sensEro oralfun, dragon power, kings, power plusz, potencianövelő, óvszer, koton, pszichoterápia, hitek, tévhitek, félelmek, illóolaj, füstölő, szerelem, öregedés, kiút, síkosító, Viagra, kudarc, urológus, andrológus, szexuálpszichológus, konzultáció, kommunikáció, megbeszélés, segítségnyújtás, gyógyítás, vágykeltők, partner, szexurológus, önismeret, önbizalom, Hungary, Budapest, XVI. kerület, www.szexakademia-online.hu, +36-30-701-0801,