black cat

 
 
Az aranyérről őszintén
 
 

 

Ez a kórkép népbetegség, a lakosság 50%-át érinti. Kialakulásáért az ember felegyenesedése is felelős, de helyes életmóddal, korai kezeléssel enyhíthetjük a tüneteket, és megelőzhetjük a komolyabb problémákat!Mikor gondoljunk aranyérre?Ha székelést követően vérzést, váladékozást tapasztalunk (véres WC-papír). A betegséget a végbélnyílás körül megjelenő csomókról nevezték el, amelyek az ott futó vénák kitágulása miatt alakulnak ki. Nem mindig ilyen látványosak a tünetek, viszketés, feszülés, (égő) fájdalom a végbél tájékán - csomó nélkül is - aranyérre utal.

Az aranyér tünetei általában ismertek, a diagnózis biztos felállításához azonban forduljunk orvoshoz, hogy kizárjuk a komolyabb betegségeket (pl. rák).Miért alakul ki az aranyér?A családon belüli halmozódás örökölhető hajlamra utal. Ezt súlyosbítja a civilizált létformánkkal járó rostszegény táplálkozás, az ülő életmód, a túlsúly és a székrekedés. Sajnos a túlzott hashajtóhasználat tovább rontja a helyzetet. Az élvezeti szerek, alkohol, nikotin, fűszerek, édességek nagymérvű fogyasztása szintén káros.

 Az aranyér kezelését minél előbb kezdjük el !

 

 


Ha végbélproblémákkal küzdesz, fordulj proktológushoz!
A panaszok - időben elkezdett - helyi szerek használatával többnyire megszüntethetők. Legtöbbjük vény nélkül is kapható a patikákban. Az igazán hatékony kezelés nem csak a tünetek gyors felszámolására képes, hanem a véna gyengeség oki terápiájára is alkalmas.

Bizonyos helyi szerek lidokain tartalmuk révén alkalmasak a gyors fájdalomcsillapításra is. Belső csomók esetén a kenőcs a dobozokban mellékelt feltét segítségével juttatható el az elváltozás helyére. Amennyiben súlyos gyulladás társul a betegséghez, szteroiddal kombinált kenőcsöt tanácsos alkalmazni. Ezek azonban vénykötelesek, orvos írhatja fel őket.Sebészi beavatkozásra csak súlyosabb esetekben van szükségA helyi szerek alkalmasak a műtéti kezelés előtti és utáni időszak megkönnyítésére is.

A kezelések előtt jótékony hatású lehet a kamillás ülőfürdő. Az elhanyagolt aranyér fokozatosan súlyosabb szövődmények kialakulásához vezethet, ezért kérjük, figyeljen oda rá!Hasznos tanácsok a megelőzés érdekében- fogyasszon sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű kenyeret
- igyon sok folyadékot, éhgyomorra pedig egy pohár langyos vizet/ ez elindítja a bélmozgást és a székelést /
- reggelizzen
- normalizálja testsúlyát
- kerülje a csípős, fűszeres, ételeket, magas koffein tartalmú italokat
- székelést követően tisztálkodjon

(a bomló székletmaradék gyulladást, fertőzést válthat ki).

 

 
Figyelem!
 
 

Aki aranyér betegségben szenved, kerülje a nyilvános fürdőket, minden székelés után mosakodjon meg, rendszeresen használjon Aorubin krémet, amikor pl bepered az aranyér és elkezd vérezni. Tessék kamillás ülőfürdőket venni, mindenféle anális szex és játék szigorúan Tilos !!!

Szintén tilos a prosztaat masszázs is ilyen esetekben.

Homoszexuális férfiak esetében kötelező az óvszer használata hogy a fertőzést ne vigyék tovább.

 
 
Black Cat
 
 
30-701-0801
 
 
Ugrás a lap tetejére
 
 
 
 
 
 
tovább>>>